- Autoritatea de concurență din Marea Britanie acuză Google de tactici anticoncurențiale pe piața de publicitate
- Progrese semnificative în înțelegerea depresiei
- Salvarea pădurilor presupune mai mult decât a planta copaci
- Sérgio Mendes, legenda braziliană a bossa nova, a murit la vârsta de 83 de ani
- Cel mai rapid supercomputer din lume își depășește limitele
Mari interpreți/Mari Compozitori: Teodor Currentzis
Miercuri, 6 mai, de la ora 13:00, în cadrul emisiunii zilnice „Mari interpreți/Mari Compozitori”, vă invităm să ascultați Simfonia nr. V de Beethoven, condusă de Teodor Currentzis & Ansamblul MUSICAETERNA.
Actor, muzician și dirijor, Teodor Currentzis este directorul artistic al Teatrului de Operă și de Balet din Perm, director artistic al ansamblului MusicAeterna și al Corului de Cameră MusicAeterna, ambele formate în 2004, pe perioada mandatului său ca director muzical la Opera și Orchestra de Stat din Novosibirsk (2004-2010 ).
Teodor Currentzis și-a format propria orchestra, Musica Aeterna, adunând unii dintre cei mai talentați muzicieni pe care îi putea găsi, mare parte din Rusia. Se spune despre Teodor Currentzis că a convins cumva Casa Sony să finanțeze cu sume importante de bani prodicțiile sale extravagante. Cert este că întreaga Europă așteaptă cel puțin cu curiozitate producții meticulos create în “laboratorul” muzical din Perm. Se spune că atât Currentzis cât și muzicienii ansamblurilor sale petrec sute de ore de în studio, alături de producători, inginerii de sunet și tehnicieni pentru a crea ceeace auzim pe înregistrările lansate pe album.
Currentzis îi împinge pe toți cei implicați dincolo de limitele a ceea ce majoritatea ar considera posibil. Alege tempouri imposibile pentru mulți, tehnici vocale care nu sunt predate în nici o școală, interpretări care îi fac pe majoritatea criticilor obișnuiți ai teatrului liric să pună la îndoială tot ceea ce credeau că știau – scrie James Rhodes în The Guardian. El este un Glenn Gould al dirijatului care sa transformat în Kurt Cobain (solistul formației rock Nirvana, considerat un fenomen al genului în anii 90′ n.r.). Glenn Gould spunea că nu are nici un rost să cânți ceva care s-a înainte de o mie de ori înainte decât dacă o faci diferit.